Рекомендації по вирощуванню овочів від компанії Наско
Шановні овочівники-аматори та професіонали!
Якщо Ви вирішили відвідати цю рубрику, це означає, що Вас зацікавило насіння компанії Наско і Ви хочете більше дізнатися про вирощування сортів і гібридів овочевих культур. У багатьох з Вас виникають запитання щодо правильності підбору сортів та гібридів, які б ідеально підходили для вирощування у Вашому регіоні. Хочете більше дізнатися про технології обробітку та отримати консультацію кваліфікованих агрономів.
Початківці-овочівники з великим ентузіазмом прагнуть посіяти і виростити буквально будь-яке насіння, яке потрапляє в їхні руки. Однак через рік-два вдалого та невдалого досвіду приходить розуміння, що далеко не всі доступні овочі можна і потрібно вирощувати саме у вашому регіоні. Тому має сенс заздалегідь визначити свої пріоритети і вирішити, скільки і яких овочів вирощувати в наступному сезоні.
Фактори, які впливають на прийняття рішення по вирощуванню овочевої культури:
- По-перше –це залежить від наявної в господарстві техніки. Чи зможете ви проводити агротехнічні прийоми на тій чи іншій культурі.
- По-друге – головним чинником при виборі оброблюваної культури є наявність поливу. Полив може бути крапельний або дощування. При поливі дощуванням використовуються різні агрегати. І саме від їх використання змінюється схема посадки і терміни підживлень. При використанні крапельного поливу значною мірою зменшуються витрати води і мінеральних добрив. Оскільки підгодівлі й поливи проводяться через крапельну систему безпосередньо під вирощувані рослини.
- По-третє – біохімічний аналіз грунту, який підкаже, які культури підходять для вирощування на цьому грунті, а від вирощування яких варто відмовитися. Також це впливає на кількість мінеральних добрив, які необхідно буде внести протягом вегетації культури.
- По-четверте – наявність якісного насіння. Саме насіннєвий матеріал високої якості є основою для отримання товарної продукції з високими показниками.
Вирощування овочів - це інтенсивне і, в прямому сенсі, плідне заняття. Що може зрівнятися зі свіжою та хрусткою (прямо з грядки) продукцією, яка вирощена власними руками?
Да! Ця рубрика для Вас! Тут у Вас буде можливість ознайомитися з короткими рекомендаціями по вирощуванню основних овочевих культур компанії Наско. Поради та рекомендації допоможуть Вам отримати якісний високий врожай з мінімальними витратами. А насіння компанії Наско порадують Вас високими показниками якості та сортової чистоти.
А ви знаєте, що таке Овоч?
Овоч — кулінарний термін, що позначає їстівну частину рослини (наприклад, плід або бульба), яка не є фруктом, зерном, горіхом, травою або спецією.
Овочі підрозділяють на наступні групи:
бульбоплоди— картопля, топінамбур (земляна груша), батат (солодка картопля);
коренеплоди — морква, буряк, ріпа, бруква, редька, редис, петрушка, пастернак, селера, хрін;
капустяні — капуста білокачанна, червонокачанна, савойська, брюссельська, цвітна, кольрабі, броколі;
цибулеві — цибуля ріпчаста, цибуля зелена, цибуля-порей, часник;
прянні — кріп, естрагон, чабер, базилік, майоран;
плодові:
гарбузові — гарбуз, кабачки, огірки, кавун, диня, патисони;
томатні — томати, баклажани, стручковий перець;
бобові — горох, боби;
зернові — цукрова кукурудза;
десертні - артишок, спаржа, ревінь.