Буряк ЕФІОП

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 [1 Голос]

Вирівняність коренеплодів, високі смакові та товарні якості


Ефіоп - Середньостиглий сорт столового буряка. Розетка листя напівприпіднята і стояча, невеликих розмірів. Коренеплоди сорту Ефіоп округлої форми, темно-червоні, без кільцеватості, гладкі, масою 150-250 г.

М'якоть ніжна, соковита. Коренеплід на 2/3 знаходиться в грунті, осьовий корінець тонкий, без розгалужень, легко висмикується з грунту. Коренеплоди вирівняної форми. Столовий буряк Ефіоп вирощують прямим висівом насіння в грунт. Висів насіння буряка проводять через 6-7 днів після початку польових робіт, щоб насіння і сходи не потрапили під вплив низьких температур (2-3 0С), які викликають цвітушність. Рекомендуємо для посіву використовувати сівалки точного висіву. Оптимальна схема для висіву (при вирощуванні на крапельному зрошенні): (15+15+15+15) х 6-8 см, або (50+10+27+10+27+10+27) х 6-8 см. Орієнтовно норма висіву середньостиглого столового буряка Ефіоп становить 8-10 кг/га. Оптимальна густота стояння рослин даного сорту- 450-500 тис. росл./га. Глибина загортання насіння - 3-4 см. Середньостиглий сорт столового буряка Ефіоп не вимагає проріджування. Цінність сорту Ефіоп - висока врожайність (50-70 т/га) і вихід товарних коренеплодів, добра лежкість під час зимового зберігання, відмінні смакові якості як на початку, так і наприкінці зберігання.