Дайкон ГУЛІВЕР

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 [1 Голос]

 Середньоранній сорт, виділяється високими смаковими якостями та дієтичними властивостями


Гулівер - Середньоранній сорт дайкона (солодкої редьки). Від повних сходів до технічної стиглості 35-50 днів.

Коренеплоди гладкі, білі, циліндричні з конічним збігом, масою 200-300 г. М'якоть коренеплодів дайкона Гулівер - біла, соковита, щільної консистенції, ніжна, солодкуватого смаку (без гострого присмаку).  Середньоранній сорт дайкона Гулівер холодостійкий. Придатний для посіву у відкритий і закритий грунт. Характерною особливістю сорту Гулівер є висока товарність і врожайність (60-70 т/га) плодів. Коренеплоди середньораннього дайкону Гулівер використовуються у свіжому, маринованому і солоному вигляді. Дайкон - невибаглива рослина і може рости на різних типах грунту, проте найбільшу врожайність дає на легких, родючих грунтах. Кращий строк висіву насіння - початок липня. Насіння дайкона найкраще висівати на глядах. Оптимальна схема висіву (15+15+15+15) х 6-8 см, або (50+10+27+10+27+10+27) х 6-8 см. Рекомендована густота стояння рослин дайкону - 300-400 тисяч/га. Прибирання коренеплодів слід проводити в суху погоду - це дозволить продовжити період зберігання коренеплодів дайкону Гулівер.